Psihološko savetovanje

Šta je psihološko savetovanje

Psihoterapijska seansa je pre svega interaktivni razgovor gde je poverljivost zagarantovana. U atmosferi prihvatanja i podrške, terapeut je aktivan i usmerava klijenta u pravcu što konstruktivnijeg rešavanja problema. Seansa traje 45-50 minuta i najčešće se održava jednom nedeljno. U odnosu na problematiku susrete je moguće organizovati i dva puta nedeljno.

Kome je namenjena psihoterapija

Ona je namenjena kako osobama kojima je preko potrebna stručna podrška, tako i osobama koje žele da unaprede kvalitet života, reše emotivne blokade i usvoje nove veštine. Dakle, na psihoterapiju ne idu samo ljudima sa problemima, nego i svi oni koji žele da otkriju svoje kvalitete i snage i iskoriste ih na najbolji mogući način.

Vaše pitanje pravom psihoterapeutu u pravom trenutku može doneti:

  • Sticanje značajnijih uvida
  • Bolje razumevanje sebe
  • Postavljanje jasnih životnih ciljeva
  • Podizanje kvaliteta života
  • Rešavanje emocionalnih i praktičnih problema

Koliko traje psihoterapijski proces

Psihoterapijski tretman može duže ili kraće trajati u zavisnosti od vaše volje i želje za napredovanjem. Sam napredak u terapiji zavisi od mnogobrojnih faktora (poput toga koliko dugo traje problem, koliko je on intenzivan, koliko se često odvijaju susreti i najbitnije – koliko klijent želi da radi na sebi). Ono što možemo garantovati je da svaka seansa povećava šansu za vašim napretkom.

Kako izgleda psihoterapijski proces

Psihoterapija može da se uporedi sa teretanom. Ljudi odlaze u teretanu svaki dan, u zavisnosti od mogućnosti, i ulažu napor i snagu da bi jednog dana možda došli do rezultata. Svakodnevno stimulišu mišiće da bi promenili svoj izgled, jer je on izvor njihovog nezadovoljstva. Ono što ih drži motivisanim, je da je svaki novi dan nova šansa i korak bliže kao željenim postignućima. Tako i psihoterapiji, naš cilj je da se osećamo bolje, zbog našeg unutrašnjeg izgleda.

Šta treba da znate pre zakazivanje termina

Seansu bi valjalo zakazati što pre, radi podizanje šanse da nađete slobodnog psihoterapeuta. Dobićete predlog za nekoliko termina, a na vama je da izaberete onaj koji vam najviše odogovara. Ukoliko želite da promenite termin, poželjno je da to uradite najkasnije 12 sati pre početka seanse.

Da biste iskoristili svaki dragoceni minut seanse, važno da uvek dolazite na vreme. Ako psihoterapeut kasni, izgubljeno vreme ću nadoknaditi ili taj dan ili u novodogovorenom terminu.

Po čemu se izdvaja savetovalište Mentalno klupko

Naše savetovalište garantuje da možete pronaći odgovarajućeg psihoterapeuta za sebe. Naime, jedno smo od najbogatijih savetovališta što se tiče stručnjaka različitih osnovnih usmerenja(psiholozi, pedagozi, psihijatri, defektolozi…), koji su završili ili su u edukaciji iz najpriznatijih psihoterapijskih pravaca (REBT – racionalno emotivna bihejvioralna terapija, psihoanaliza, porodična sistemska terapija, geštalt terapija, psihodrama, transakciona analiza…), koji rade sa različitim populacijama (deca, adolescenti i odrasli), sa različitim problemima (anksioznost, depresija, problemi u vezi, samopouzdanje, poremećaji ličnosti…), individualno ili grupno, uživo ili putem interneta. Klikom na ovaj linkmožete videti listu svih terapeuta, a možete u kontakt formi na dnu stranice opisati problem, a mi ćemo predložiti najboljeg terapeuta za Vas.