Koučing

Cena individualne koučing sesije iznosi 3000 RSD/25€, a posebne cene se formiraju za ugrožene grupe (studenti, samohrani roditelji i sl.)

Šta je koučing?

Koučing je partnerski odnos između kouča i klijenta tokom kojeg se, uz pomoć postavljanja adekvatnih pitanja i korišćenja specifičnih tehnika, dolazi do različitih uvida i otkrivaju se klijentove snage i kompetencije

Koučing je opremanje ljudi alatom, znanjem i mogućnostima koji su im potrebni da bi razvili sebe i postali efikasniji (Vidović, Stanić & Belić, 2012). Korišćenjem različitih koučing tehnika postiže se lični rast klijenata, povećava se njihova spremnost za promenu u skladu sa postavljenim ciljem. 

Razlika između koučinga i psihoterapije

Koučing je usmeren na budućnosti i na lični i profesionalni razvoj klijenta. 

Cilj koučinga je da se identifikuju i razumeju prepreke u postizanju ciljeva i da se osmisli strategija za njihovo prevazilaženje kako bi se postigao željeni cilj. Koučing je više orijentisan ka konkretnim rezultatima, specifičnim aktivnostima i ciljevima. 

S druge strane, psihoterapija je usmerena na razumevanje prošlosti, sadašnjosti i trenutnih tegoba sa kojima klijenti dolaze na seansu.  Cilj psihoterapije i savetovanja je otklanjanje pojava koje klijenti definišu kao tegobe, probleme i teškoće u funkcionisanju i zbog kojih na neki način pate. Psihoterapija je orijentisana ka poboljšanju mentalnog i emocionalnog stanja klijenta.

Koučing u savetovalištu Mentalno klupko sprovodi master psiholog, psihoterapeut pod supervizijom Elena Živić, a njenu biografiju proverite klikom na sliku dole.